Καμουφλάζ

Σκηνοθεσία : Νικολά Μπεντό
Ηθοποιοί : Πιερ Νινέ, Μαρίν Βακτ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Φρανσουά Κλουζέ
Μετά το “Ραντεβού στο Belle Époque”, ο Νικολά Μπεντός με το «Καμουφλάζ» διακωμωδεί τον σκληρό κόσμο στον οποίο κυριαρχεί το χρήμα και σερβίρει μια ακόμη περίπλοκη ερωτική ιστορία.
Όταν ένας νεαρός ζιγκολό (Πιερ Νινέ) μαγεύεται από μια προκλητική απατεώνισσα (Μαρίν Βακτ), ένα ύπουλο σχέδιο θα αρχίσει να καταστρώνεται κάτω από τον καυτό ήλιο της Γαλλικής Ριβιέρας. Στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια πολυτελή ζωή, οι δύο εραστές θα φτάσουν στο σημείο να ρισκάρουν ακόμα και τις ζωές μιας πρώην σταρ του κινηματογράφου (Ιζαμπέλ Ατζανί) και ενός μεγαλομεσίτη (Φρανσουά Κλουζέ)

 

ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ: ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΧΑΜΟΣ 2023

Μετά από χρόνια απομόνωσης από τον κόσμο των ανθρώπων, τα Χελωνονιντζάκια βγαίνουν στην επιφάνεια για να κερδίσουν, μέσα από τις ηρωικές τους πράξεις, τις καρδιές των Νεοϋορκέζων και να καταφέρουν να γίνουν αποδεκτοί ως κανονικοί έφηβοι. Με τη βοήθεια της νέας τους φίλης, April O’Neil, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα μυστηριώδες συνδικάτο εγκλήματος, που αποτελείται από στρατό μεταλλαγμένων.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ FORTEZZA - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ FORTEZZA - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

 

Εικαστική Έκθεση στο Πυροβολικό της Fortezza

Έργα φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Χρυσή Καραδάκη
Οδυσσέας Σπαντιδάκης
Γιώργος Παλαιολόγος
Ιωσηφίνα Σαμαριτάκη"

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘’ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ‘’ ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΦΕΥΝΤΩ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Την ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φευντω ‘’ράφτης κυριών’’ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Απόδραση του Πολιτιστικού συλλόγου Ρεθύμνης την Τέταρτη 6 και Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ερωφιλη στη Φορτέτσα.

Αφίσα Ραφτης Κυριων

Είναι το πιο γνωστό έργο του κορυφαίου τεχνίτη της αστικής φάρσας!

Μια σειρά από παρεξηγήσεις οδηγεί σε ερωτικές ζήλιες, καυγάδες και ανατροπές, που διαδέχονται η μια την άλλη με φρενιτιώδη ρυθμό.

Η εσκεμμένα απλοϊκή ματιά του συγγραφέα καταλήγει να γίνεται κριτής των πιο ουσιαστικών προβλημάτων της αστικής κοινωνίας και οι δήθεν αφελείς διάλογοι ομολογούν ή αποκαλύπτουν αλήθειες που δεν θα ήταν δυνατόν να λεχθούν με τους κώδικες του δράματος.

Με τον ”Ράφτη Κυριών” ο Φεϋντώ ανανέωσε ριζικά το κωμικό θέατρο. Δημιούργησε τον δικό του μηχανισμό του γέλιου, που στηριζόταν στην ανάδειξη των κωμικών χαρακτηριστικών της κυρίαρχης τάξης της εποχής του, τη σεμνοτυφία, την υποκρισία, το θράσος και τον εγωκεντρισμό των ανθρώπων που ήταν πάντα χορτάτοι.

Με στέρεη δραματουργική δομή και παιχνιδιάρικη διάθεση, κινεί τους ήρωες σαν πιόνια μέχρι να καταλήξουν στο παράλογο και στο εξωφρενικό. Αυτή η κωμική βιαιότητα της σπαρταριστής φάρσας, κάνει το έργο μία πολύ σοβαρή ”θεατρική υπόθεση”.

Αντικείμενο του ”Ράφτη Κυριών” η υποκρισία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σ΄ένα κόσμο που παριστάνει τον αξιοσέβαστο, όταν έχει ναυαγήσει κάθε ελπίδα να ζήσει ακόλαστα,Παρόλο, που οι εποχές περνούν και τα πρόσωπα αλλάζουν, ο έρωτας συνεχίζει να είναι η κινητήριος δύναμη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Το αλατοπίπερο που νοστιμεύει τις στιγμές και ντύνει με μια εσάνς αιωνιότητας τα πρόσωπα των αγαπημένων μας. Ο γιατρός Μουλινώ για να κρατήσει τις ερωτικές του περιπέτειες όσο το δυνατόν πιο μυστικές από την πιστή σύζυγό του και την υποψιασμένη πεθερά του νοικιάζει για τις συναντήσεις του ένα διαμέρισμα, που παλαιότερα ήταν το εργαστήριο μιας μοδίστρας. Όμως, οι συνθήκες τον αναγκάζουν να παριστάνει ο ίδιος τον ράφτη κυριών.

 

27 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)