ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ της Σέλμα Λάγκερλεφ
Ημερ/νίες | 04/07/2023 ώρα 21:00 |
---|---|
Τοποθεσία | Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο |
Είσοδος | 12 ευρώ |
Προπώληση | 10 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ |
Τα Αθηναϊκά Θέατρα,
ο θίασος για παιδιά Μαγικές σβούρες και η Μέλισμα Events
παρουσιάζουν
στην αγαπημένη μας Κρήτη
ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ
της Σέλμα Λάγκερλεφ
ΡΕΘΥΜΝΟ -ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ , ΦΟΡΤΕΤΖΑ ΤΡΙΤΗ 4/7 , 9:00 μ.μ.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7 , 9:00 μ.μ.
ΧΑΝΙΑ- ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 6/7 , 9:00 μ.μ.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 , 9:00 μ.μ.
Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, μετά τον Δον Κιχώτηπέρυσι , αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», το πολυαγαπημένο οικολογικό, παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ,!
Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.
Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.
Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.
Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον Αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης.
Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του.
Ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζει στα παιδιά και στους ενήλικες, που γνώρισαν το έργο, στη μορφή των αγαπημένων τους κινουμένων σχεδίων.
Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και
Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και oGade.
Ταυτότητα της Παράστασης:
Κείμενο - Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά : Χριστίνα Παπαδημητρίου -MarcBritz
Επιμέλεια κοστουμιών : Δόμνα Ζαφειροπούλου-Μαγικές σβούρες
Κίνηση : Έλενα Γεροδήμου
Ενορχήστρωση-Διασκευή : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Ειδικές Κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού
Ραφή κοστουμιών : Ατελιέ Τσιούνη
Βοηθός Σκηνοθέτη : Εμμανουέλα Καμπίτση
Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ) :
Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης
ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : viva.gr
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΙΟΣΚΙ – ΠΛ. 4 ΜΑΡΤΥΡΩΝ: από Δευτέρα 3 Ιουλίου
Τιμή εισιτηρίου στην προπώληση: 10 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ, στο ταμείο της Φορτέτζας: 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα
ΡΕΘΥΜΝΟ/ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΚΙΟΣΚΙ – ΠΛ. 4 ΜΑΡΤΥΡΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ / ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΧΑΝΙΑ / ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ / ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: PROGRESSIVE & PLAYBOOK