09/07/2007, Δελτίο τύπου: Πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας εκπροσώπων του ΣΧ.Ο.Π. «ΕΡΓΑΝΗ» με εκπροσώπους των Σχεδίων Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Οριζόντιες Δράσεις Στήριξης Φορέων Υλοποίησης ΤΠΑ στη Στερεά Ελλάδα» την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα Τ.Ε.Δ.Κ. - Νομού Ρεθύμνου (Ηγ. Γαβριήλ 103-105) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του ΣΧ.Ο.Π. «ΕΡΓΑΝΗ» με εκπροσώπους των Σχεδίων Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο κ. Ανδρουλάκης Γιώργος από την Περιφέρεια Κρήτης, η κα. Πρέζα Ελισάβετ και ο κ. Καλογιάννης Δημήτρης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Δρετουλάκης Μάριος από το Δήμο Ρεθύμνου, ο κ. Καραλής Αποστόλης από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ο κ. Ξανθός Γιώργος από το Οικονομικό Επιμελητήριο/ Π.Τ.Δ. Κρήτης, ο κ. Παπαϊωάννου Σκεύος, καθηγητής Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης, η κα. Δανίκα Παγώνα από τον ΟΑΕΔ/ΚΠΑ Ρεθύμνου, εκπρόσωποι Σχεδίων ΤΠΑ από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Εύβοια, Φωκίδα και Βοιωτία) καθώς και ο Συντονιστής της ΟΣΦ Ν. Ρεθύμνου και στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών και απόψεων σχετικά με τις υλοποιούμενες Δράσεις Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης. Μέσα από την παρουσίαση των προγραμμάτων Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης επισημάνθηκαν όχι μόνο τα πλεονεκτήματα που απορρέουν κατά την υλοποίησή τους, αλλά οι αδυναμίες και τα ενδεχόμενα προβλήματα που προκύπτουν εξ'' αιτίας διάφορων παραγόντων. Στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου που αναπτύχθηκε παρουσιάστηκαν διάφορες πρακτικές εφαρμογές των προγραμμάτων ΤΠΑ που στοχεύουν στην ενεργή συμμετοχή των ανέργων σε τέτοιου είδους προγράμματα και στην προώθησή τους στην απασχόληση.

Κύρια συμπεράσματα της συνάντησης είναι:

  • Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα για το οποίο απαιτείται η συντονισμένη δράση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας.
  • Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ φορέων που υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα, θα επιτευχθεί τόσο η βελτίωση των προγραμμάτων αυτών, όσο και η καταπολέμηση της ανεργίας στον ύψιστο βαθμό με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορροφητικότητα των ανέργων.
  • Οι Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προώθηση της απασχόλησης και την τοπική ανάπτυξη, έχουν όμως περιθώρια βελτίωσης.
  • Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Παρεμβάσεων μπορεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν, με τη δημιουργία ενός εργαλείου (θεσμού) για την ορθότερη διάγνωση των αναγκών με βάση την οποία θα σχεδιάζονται οι παρεμβάσεις, με την επιμόρφωση των στελεχών, με την κινητοποίηση όλων των φορέων, με στόχο την ενεργοποίηση των εργοδοτών κ.ά.

Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «ΕΡΓΑΝΗ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Μέτρου 6.3 «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης» του Π.Ε.Π. Κρήτης 2000-2006 , χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο και υλοποιείται από Ομάδα Συνεργαζόμενων Φορέων (Ο.Σ.Φ.) του Ν. Ρεθύμνου, που απαρτίζεται από τριάντα τοπικούς φορείς με Συντονιστή Φορέα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)